Welkom op onze zorgboerderij

Wij zijn Bea en Kees, en wij hebben 4 kinderen. Sinds 2006 zijn wij begonnen als een zorgboerderij in combinatie met een melkveebedrijf, waarbij wij zo’n 20 melkkoeien hielden. Daarbij hadden wij nog een aantal kalveren en pinken. Vanaf 1 januari 2019 hebben wij geen melkkoeien meer, maar vleeskoeien. Deze worden op een biologische/liefdevolle wijze groot gebracht.

Verder hebben wij op onze boerderij nog verschillende dieren zoals: leg- en sierkippen, hangbuikzwijnen, dwerggeitjes, dwergschapen, alpaca’s, cavia’s, konijnen, honden en katten. Ook zijn er op de boerderij paarden en pony’s die worden ingezet bij de sensomotorische therapie, oefentherapie te paard, paardencoaching en paardrijles.

Bij ons op het bedrijf wordt er nog veel handwerk verricht. Zo wordt de mest nog met kruiwagen en greep weggehaald, en de dieren worden ook nog allemaal met de hand gevoerd en geknuffeld. Daardoor ontstaat er een betere band met onze dieren.

Naast het verzorgen van de dieren bieden wij diverse activiteiten aan onze deelnemers. Zo doen wij gezamenlijk spelletjes, knutselen wij of kunnen de deelnemers zelfstandig spelen. Ook is er een nieuwe accommodatie (’t Prutshuus) gebouwd waar de deelnemers aan de gang kunnen met het bewerken van hout, metaal en andere materialen.

Kortom er is genoeg te doen voor iedereen.

Team Blom

Op onze boerderij moet je niets , maar mag je bijna alles.

Zorgboerderij Blommendal

.

Heb je even rust nodig, dan zijn er altijd nog de dieren,

waarbij je kan uitrusten.

Zorgboerderij Blommendal

Als je iets niet kan, maar wel wilt leren,

zullen wij je daarbij helpen.

Zorgboerderij Blommendal