Even voorstellen

Wij zijn Bea en Kees, en wij hebben 4 kinderen. Onze tweeling, Dennis en Monique, zullen in 2027 de zorgboerderij gaan overnemen.

In 2006 zijn wij begonnen als zorgboerderij in combinatie met een melkveebedrijf, waarbij wij zo’n 20 melkkoeien hielden. Daarbij hadden wij nog een aantal kalveren en pinken. Vanaf 1 januari 2019 hebben wij geen melkkoeien meer, maar vleeskoeien. Deze worden op een liefdevolle wijze groot gebracht.

Verder hebben wij op onze boerderij nog verschillende dieren zoals: leg- en sierkippen, hangbuikzwijnen, dwerggeitjes, dwergschapen, alpaca’s, cavia’s, konijnen, honden en katten. Ook zijn er op de boerderij paarden en pony’s die worden ingezet bij de sensomotorische therapie, oefentherapie te paard, paardencoaching en paardrijlessen.

Bij ons op het bedrijf wordt er nog veel handwerk verricht. Zo wordt de mest nog met kruiwagen en greep weggehaald, en de dieren worden ook nog allemaal met de hand gevoerd en geknuffeld. Daardoor ontstaat er een hechte band met onze dieren.

Naast het verzorgen van de dieren bieden wij diverse activiteiten aan onze deelnemers. Zo doen wij gezamenlijk spelletjes, knutselen wij of kunnen de deelnemers samen spelen. Ook is er een nieuwe accommodatie gebouwd, ’t Prutshuus, waar de deelnemers aan de slag kunnen met het bewerken van hout, metaal en andere materialen.

Kortom: er is genoeg te doen voor iedereen.

Team Blom