ES-Coaching

Esther Schaper

Coaching met inzet van paarden

Een coachingssessie in de nabijheid van een paard is een bijzondere ervaring.
Een paard is zuiver en kan je vertellen waar je staat, zonder te oordelen. Paardencoaching gaat over voelen, dichter bij jezelf komen, worden wie je bent.

Paarden zijn zeer fijngevoelig. In een sessie ben je samen met het paard in de bak. Het paard scant jou, zijn/haar aandacht gaat naar plekken waar veel energie is. Het gedrag van het paard vertaal ik. Door vragen te stellen aan jou, wordt duidelijk wat er speelt. Een paard is uitermate zuiver en snel in het weergeven van de kern ervan.

Ieder thema leent zich voor een sessie met inzet van het paard. Ik werk bijvoorbeeld vaak met mensen die staan voor een bepaalde keuze in hun leven op het gebied van werk of in de privésfeer. Een sessie met paard kan daarin heel veel inzichten bieden. Het brengt je dicht bij je gevoel. Het contact met het paard heeft een helende werking. Dit maakt het werken met mensen en paarden telkens weer bijzonder en indrukwekkend.

De sessies met paard worden bij Blommendal gegeven. Het is heerlijk om op deze plek te mogen werken, in een gemoedelijke sfeer, met fijne pony’s en paarden. Vanuit eigen ervaring, heb ik veel affiniteit met mensen die gevoelig zijn (HSP) en mensen met burn-out klachten.

Naast het coachen met paarden werk ik als Ambulant Dienstverlener bij Auris. Ik ondersteun basisscholen in de begeleiding van leerlingen met een Taal Ontwikkelings Stoornis (TOS) en kinderen die Slechthorend zijn. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden van jongeren in het MBO onderwijs, met zeer diverse achtergronden en problematieken. Ik kijk liever naar de mogelijkheden dan naar de beperkingen. Ik ben gecertificeerd trainer Rots en Water met specialisatie jongeren met stoornissen in het Autistisch Spectrum.

Meer informatie vind je op mijn website:

www.es-coaching.nl

Je kunt me telefonisch bereiken op 06-51939208

of per email op esther@estherschaper.nl

Je bent van harte welkom!
Esther Schaper

es-coaching