Wil je eindelijk, opnieuw of beter leren paardrijden?

Op zorgboerderij Blommendal kunnen ook volwassenen terecht om paard te rijden. De begeleiding wordt gegeven door Ellen Veenhuizen van RuiterSportief. Zij is Hippisch Sport Oefentherapeut en freestyle instructeur.

Hippisch sport oefentherapie

De Hippisch Sport oefentherapeut heeft een paramedische achtergrond waardoor er goed gekeken wordt naar jouw mogelijkheden en worden oefeningen gedaan om lichamelijke klachten of beperkingen te verhelpen of van angst of spanning af te komen. Er wordt altijd ingegaan op je vraag, ook buiten de lessen om kan je altijd advies vragen. Het sturen van een filmpje waar je de zithouding te paard wil laten beoordelen is een fijne methode om advies te kunnen geven.

Balance coach

Er wordt in de les gebruikt van de Balance coach, een uniek zadel dat digitaal is aangesloten op een laptop waardoor je heel precies leert hoe je beweegt. Zonder het paard te belasten kan je eindeloos de meest efficiënte bewegingen te oefenen om zo soepel en vlot de juiste hulpen te kunnen geven als je op je paard zit.

Ook kunnen workshops en groepstrainingen voor ruiters worden verzorgd. De Zorgboerderij heeft een mooie oefenruimte hiervoor.

Voor wie?

  • Ruiters die na een blessure of val weer zonder pijn willen rijden
  • Ruiters die verkrampen of hun adem vastzetten tijden het rijden
  • Ruiters die vastlopen in hun les omdat ze lichamelijk “obstakels”       tegenkomen
  • Volwassenen die willen leren rijden, maar niet in een groep willen of durven starten
  • Ruiters die na een zwangerschap hun bekken niet goed gebruiken en daardoor niet fijn zitten

Op zorgboerderij Blommendal kan je op een veilige en persoonlijke manier werken aan je zithouding te paard.

Door de lessen kun je:

  • Op een ontspannen manier(opnieuw) leren paardrijden voordat je naar een stal of manege gaat of weer op je eigen paard gaat rijden.
  • Je zithouding op een paard aanzienlijk sneller verbeteren dan in een groepsles of bij een algemeen instructeur.
  • Leren welke oefeningen je thuis kunt doen om je houding te verbeteren.

Freestyle grondwerk

Leren omgaan met paarden kan heel goed met freestyle lessen (Emiel Voest). Je leert wat je eigen houding doet ten opzichte van de reactie van het paard, en je leert op een natuurlijke manier omgaan met paarden. Het paard leert van jou beter te bewegen en soepeler te worden.