“Een coachingssessie in de nabijheid van een paard is een bijzondere ervaring.
Een paard is zuiver en kan je vertellen waar je staat, zonder te oordelen. Paardencoaching gaat over voelen, dichter bij jezelf komen, worden wie je bent.”

Mijn naam is Esther Schaper. Binnen het MBO onderwijs coach ik jongeren die ondersteuning nodig hebben tijdens hun opleiding. Daarnaast heb ik een eigen praktijk voor Intuïtieve Coaching en Coaching met inzet van paarden. Ik richt mij daarbij op jongeren en volwassenen.

Ik werk al lang in het onderwijs, eerst als leerkracht (speciaal) onderwijs en nu als coach. Ook heb ik gewerkt als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener  bij mensen met een verstandelijke beperking.   De laatste jaren deed ik verschillende opleidingen bij Mens en Intuïtie en Caprilli Coaching en Training. Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van coaching en training, o.a. Rots en Water (weerbaarheid).

De sessies met paard worden bij Blommendal gegeven. Het is fijn om op deze plek te mogen werken, in een gemoedelijke sfeer, met fijne pony’s en paarden.

Paarden zijn zeer fijngevoelig. In een sessie ben je samen met het paard in de bak. Het paard scant jou, zijn/haar aandacht gaat naar plekken waar veel energie is. Het gedrag van het paard vertaal ik. Door vragen te stellen aan jou wordt duidelijk wat er speelt.

Een paard is uitermate zuiver en snel in het blootleggen van de kern ervan. Ieder thema leent zich voor een sessie met inzet van het paard. Ik werk bijvoorbeeld vaak met mensen die staan voor een bepaalde keuze in hun leven op het gebied van werk of in de privésfeer. Een sessie met paard kan daarin heel veel inzichten bieden. Het brengt je dicht bij je gevoel. Het contact met het paard heeft een helende werking.

Dit maakt het werken met mensen en  paarden telkens weer  heel bijzonder en  indrukwekkend.

Je kunt een afspraak maken voor een individuele sessie, eenmalig of in een coachingstraject op maat. Ook verzorg ik workshops voor kleine groepen, op aanvraag of via inschrijving.

Meer informatie vind je op mijn website of via Facebook (Esther Schaper Coaching) www.estherschaper.nl

Je kunt altijd contact opnemen voor meer informatie via esther@estherschaper.nl of 06 51938209

Tot ziens!